New Habits

New Habits is een methode voor mensen met overgewicht. De methode is online te volgen. Je zou New Habits kunnen zien als een zorginstelling via internet. New Habits stelt zelf duidelijk dat het geen dieet is. Het gaat over wie je bent en waarom het niet lukt om af te vallen. Psychiater Jeroen Verweij nam het initiatief tot New Habits. Hij stelt dat wie lekker in zijn vel zit, vanzelf precies genoeg eet.

Mensen die ooit een zelfmoordpoging hebben gedaan, last van borderline hebben of antipsychotica gebruiken kunnen niet mee doen met de New Habits methode. De voorwaarden voor de deelname zijn dat de deelnemer een BMI van 30 of meer heeft en tussen de 18 en 70 jaar oud is. De deelnemer moet een borg van 100 euro betalen. Deze borg krijgt men pas terug nadat het programma voltooid is. New Habits ziet dit als een stok achter de deur.

Alle deelnemers komen eerst samen op een intakedag, zodat ze elkaar en de therapeut ontmoeten. Vervolgens gaan ze thuis verder. Zo zullen ze wekelijks schrijfopdrachten moeten maken, en elkaar moeten coachen. Ook zijn er wekelijkse chatsessies met de hele groep. Verder zijn er trainingsopdrachten in de praktijk. Men volgt een simpel bewegingsprogramma. Doordat je vooraf een contract tekent waarin je vastlegt dat je de opdracht zult maken en zult deelnemen aan de chatsessies is de New Habits methode weinig vrijblijvend.

This entry was posted in Afvallen onder begeleiding, Eetgewoontes, Gezonde gewoontes and tagged . Bookmark the permalink.