Diplan

Wanneer men spreekt over Diplan, heeft men het meestal over het Diplanconcept. Dit is een concept dat als doel heeft het verliezen van gewicht, maar ook het behouden van dit gewichtsverlies is een belangrijk doel. Het is een concept voor jong en oud.

Allereerst heeft de cliënt contact met een persoonlijke trainer. Samen stellen ze een bewegings- en voedingsprogramma op. Dit programma duurt tien weken. De persoonlijke trainer begeleidt de cliënt tijdens het uitvoeren van dit programma. De cliënt leert zo een gezonde leefwijze aan. Het is dus niet zo zeer minder eten, maar vooral anders eten en je gedragspatronen veranderen.

Bij Diplan is het de bedoeling dat je zelf je maaltijden bereidt en dat je zes keer per dag eet; tijdens de drie hoofdmaaltijden en daarnaast drie tussendoortjes. Op deze manier blijft je bloedsuikerspiegel constant. Om het je makkelijker te maken, schrijft de begeleider iedere week een boodschappenlijst, zodat het nog simpeler is om de makkelijke maaltijden te bereiden. Ook heb je iedere week één contactmoment met je begeleider. Doordat je bij Diplan zoveel contact hebt met een begeleider/persoonlijke trainer, is het extra goed vol te houden. Zo heb je altijd iemand die je kunt raadplegen wanneer je met vragen of twijfels zit.

Diplan is tegenwoordig in bijna iedere regio te volgen en wanneer het niet in jouw regio te volgen is, kun je samen met Diplan naar een oplossing zoeken.

This entry was posted in Afvallen onder begeleiding and tagged , . Bookmark the permalink.