Sonja Bakker – Bereik je ideale gewicht!

Sonja Bakker is een Nederlandse gewichtsconsulente. Door het volgen van de opleiding tot gewichtsconsulente lukte het Sonja haar eigen dieetmethode te ontwikkelen. In haar boek ‘Bereik je ideale gewicht’ wordt deze dieetmethode uitgelegd. Er zijn geen verboden voedingsmiddelen en ook hoef je geen calorieën te tellen.

Het boek begint dus met een duidelijke uitleg van de methode, zodat de lezer weet waar hij of zij aan toe is. Het basisdieetplan wordt geïntroduceerd en men maakt kennis met de boodschappenlijst. Alleenstaanden wordt een extra hart onder de riem gestoken. Na dit hoofdstuk volgen negen hoofdstukken (2 t/m 10) die weekmenu’s bevatten. Zowel voor de man als de vrouw is er een weekmenu. Het boek wordt verder aangevuld door recepten en er worden verschillende thema’s besproken. Een voorbeeld van zo’n thema is beweging. Ook zijn er verhalen uit de praktijk te lezen. Dit kan erg prettig zijn, omdat het kan zorgen voor herkenning. Hoofdstuk 11 bestaat uit richtlijnen voor de overschakeling op het onderhoudsdieet en hoofdstuk 12 gaat over smakelijke recepten.

Het boek bevat veel kleurenfoto’s en een zichtbare structuur. Door middel van de duidelijke weekmenu’s is het een praktisch boek waarmee iedereen goed uit de voeten kan.

Titel: Bereik je ideale gewicht!
Auteur: Sonja Bakker
Uitgeverij: De Zonnestraal
Pagina’s: 90
ISBN: 9090192247

This entry was posted in Dieetboeken and tagged , , . Bookmark the permalink.