Arthur Agatston – Het South Beach dieet

Het South Beach dieet is een dieet waarbij de koolhydraatinname beperkt wordt. Men hoeft geen honger te lijden, want groenten, fruit, vetten en dierlijke eiwitten zijn geen verboden terrein. Er wordt gekozen voor voedingsmiddelen die het bloedsuikergehalte in balans houden.

Het dieet bestaat uit drie fasen, die in het boek uitvoerig worden uitgelegd. Fase één duurt twee weken. Deze fase bestaat uit slechts een klein aantal voedingsmiddelen en men krijgt nauwelijks voedingsmiddelen of fruit binnen. Tijdens fase twee worden er steeds voedingsmiddelen aan het menu toegevoegd totdat fase drie wordt bereikt. Eenmaal bij fase drie aangekomen is het de bedoeling het gewenste gewicht vast te houden!

In het boek wordt een 14-dagen menu gegeven en er worden producten aanbevolen en afgewezen. Het boek is oorspronkelijk Amerikaans maar tijdens de vertaling van het boek is er gekozen voor handige oplossingen, zodat ook de Nederlander er goed mee overweg kan.

Het boek staat bomvol recepten en waar andere boeken er op hameren dat beweging essentieel is, stelt Arthur Agatston dat sporten en hongergevoelens niet noodzakelijk zijn om af te vallen!

Titel:
Het South Beach dieet
Auteur:
Arthur Agatston
Uitgeverij:
Spectrum
Pagina’s:
352
ISBN10:
9026965656
ISBN13:
9789026965654

This entry was posted in Dieetboeken. Bookmark the permalink.